Güncel

Bulut, KOBİ’lere Dağıtımda Nasıl Yardımcı Olur?

Teknoloji gelişirken iş yaşantımız da buna paralel olarak gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Bir zamanlar yalnızca muhasebe departmanlarında kullanılan bilgisayarlar, artık iş hayatımızın her alanında yer aldılar. 80’ler ve öncesinde bir girişimci, yurt dışı görüşmesi yapmak için saatlerce telefon sırası beklemek zorundaydı. Şimdi ise birkaç saniye içerisinde dünyanın herhangi bir yerinden bir kişi sesli ve hatta görüntülü olarak görüşmeye başlayabilir.

Dijital çağın tüm yetkinliklerini gündelik hayatımızda dahi bir an bile duraksamadan, kolayca kabul edebiliyoruz. Ancak konu iş hayatımız olunca teknolojinin “nimetleri” yararlanmak şöyle dursun, kimi zaman aklımızın ucuna dahi gelmeyebiliyor. Bunu en net haliyle gözlemlediğimiz durum ise KOBİ’lerin teknolojiyle imtihanı. Kimi zaman pahalı olduğu kimi zaman ise altyapı gerektirdiği düşüncesiyle deyim yerindeyse ötelenen teknoloji, aslında küçük ve orta ölçekteki tüm işletmelere büyük kolaylık sağlayabiliyor, hatta ve hatta ekonomik anlamda da işletmelere önemli oranda destek oluyor. Türkiye’de KOBİ’lerle ilgili yaşanan problemler sıklıkla işletmelerin yönetim verimsizliği, kalifiye çalışan eksikliği ve finansal yönetim zorlukları olarak karşımıza çıkıyor. Bu problemlerin temelinde ise teknolojik yetersizlik yatmaktadır. KOBİ’ler için büyük önem taşıyan birçok işlemin manuel olarak yapılması, işletmelerde zaman ve iş gücü kaybına sebep oluyor. Çünkü çalışanlar ve yöneticiler vakitlerinin ortalama yüzde 25’ini bu işlere ayırıyor ve bu zaman kaybı çoğunlukla doğru iş kararlarını almanın önüne geçiyor. Bu durumun çözümü içinse maliyeti neredeyse sıfıra yakın ve oldukça pratik bir yöntem var: Bulut sistemi.

Bulut teknolojisi, iş hayatında, özellikle küçük ya da orta ölçekli şirketler için de büyük avantajlar sağlayabiliyor.Bunlardan bazısı;

  • KOBİ’ler için finansal yönetim adına atılması gereken en önemli adımlardan biri olan ön muhasebenin düzenli takibi, gelir ve giderlerin online olarak takip edilebileceği ön muhasebe programları ile oldukça pratik hale gelebiliyor. Bu sayede herhangi birine danışmak zorunda kalmadan; gelir/gider, nakit akışınızı öğrenebilir ve finansal işlemlerinizi rahatlıkla takip edebilirsiniz.
  • Bulut sistemi fiziksel donanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Herhangi bir lisans ya da donanım maliyeti ödemeksizin, Chrome, Safari, Firefox gibi istediğiniz tarayıcıdan giriş yaparak bulut sistemi teknolojisinden yararlanabilirsiniz.
  • Bulut sistemi; altyapı yönetimi ve teknik destek anlamında da yardımcı olur. Karşılaşılması muhtemel sorunlarla uğraşmak yerine, işi profesyonel ekiplere teslim ettiğiniz bu sistemde, kendi IT ekibiniz olmadan sistemi izleyebilir, olası bir problem halinde anında müdahale edebilir ya da fiziksel olarak bakım ve onarımların gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güvenlik… Bulut sunucular, hangi lokasyonda olursanız olun, size yüksek güvenlikli veri merkezleri üzerinden, en gelişmiş ve güvenilir servisleri sunuyor ve verilerinizi güvenli bir biçimde saklıyor.

Küçük Ölçekli İşletmenizle Beraber Büyüyen Bulut Tabanlı CRM

Kullanımı kolay ve kurum içi sistemlere kıyasla daha az BT ekibi müdahalesi ve yatırımı gerektiren sade arayüzler sunar. Alan ve sayfa güncellemeleri herhangi bir işletme kullanıcısı tarafından yapılabilir. Yükseltmeler bulutta gerçekleştirildiği için, BT ekibinden önemli bir destek almadan en son sürümü edinebilirsiniz. Bulut tabanlı CRM ayrıca her zaman, her yerden erişim kolaylığı sunar. Tedarik zincir yönetimi ve satın almaya kadar her aşamayı yönetmenizde size yardımcı olur. Diğer bir yandan; evden çalışma, online toplantı sistemlerine ilgiyi artırdı. İnsanların çalışma şekli açısından bir dönüm noktası; Elbette, günümüzde teknoloji çok daha gelişmiş ve günlük yaşantının her adımına girmiştir. Şirketlerin üçte ikisi artık çalışanların önemli bir düzeye kadar uzaktan çalışmasına izin veriyor. Araştırmalar, uzaktan çalışmanın üretkenliği artırabileceğini ve yıpranmayı azaltabileceğini gösteriyor. Bir takımı yüz yüze bir araya getirmenin bazı zorlukları varsa görüntülü konferans daha iyi bir seçenek olabilir. Peki neden? Araştırmalar, iş arkadaşlarınızı sanal bile olsa yüz yüze görmenin bir tür bağlantı kurulmasını ve böylece güven oluşmasını sağladığını gösteriyor. Bulut video birlikte çalışabilirliği şu durumlar için çok uygundur:

  • Çeşitli cihazları ve toplantı odalarını sorunsuz bir şekilde bir araya getirmek ve bağlamak için,
  • Katılımcılar farklı cihazlar ve yazılımlar kullansa da toplantı sırasında verileri, panoları ve görsel yardımcıları paylaşmak için,
  • İletişim silolarından kurtulmak ve müşterilerle ilişkileri güçlendirmek için.