GüncelNasıl Yapılır?

Arama Motoru Optimizasyon Rehberi

SEO Rehberi

SEO Rehberi ile sizde en az bir seo uzmanı kadar başarılı sıralamalar elde edebilir, kendi Seo’nuzu yapabilirsiniz.

Güçlü SEO teknikleri farklılık gerektirir

  1. İlk sayfada çıkan sitelerden tanıtım almayı deneyin, veya yan anahtar kelimelerinde dahi ilk iki sayfada olan bir site varsa, makalesinden veya sıralamaya girdiği içeriğinden tanıtımınızı yapmayı teklif edin.
  2. Bloglarda hemen linkler vermeyin. Blog açtıysanız, en az 1,5 ay geçmesini bekleyin.

Tanıtım Kriterleri

  1. Tanıtım alınacaksa, siteniz için ard arda aynı anahtar kelime için tanıtım almayın.
  2. Tanıtımları yükselmek istediğiniz 3 veya 5 anahtar kelime için karışık olarak almaya özen gösterin.
  3. Tanıtımlarınız içerisinde çıplak url eklemeyi unutmayın.
  4. Tanıtım alırken ilk satırdan link vermeyi unutmayın.
  5. Domain otoritesi sizlerden düşük olan yerlerden tanıtım almayın.
  6. Tanıtım alırken alexa değerine bakarak alın sizden geride ise yine almayın.
  7. Tanıtım alımı yaparken sadece haber sitelerini değil, blogları da tercih edin.
  8. Tanıtım alımlarında 2 den fazla link çıkmamaya özen gösteriniz.
  9. Tanıtım alırken aynı anahtar kelimenin bir tanesini tanıtım aldığınız siteye veya, wiki gibi güçlü kaynaklara vermeyi unutmayınız.
  10. Tanıtım alırken sadece anahtar keliminizi bold yapmamanız gerekiyor.
  11. Tanıtım alımı yaparken dikkat edilecek diğer husus, haber sitesinin veya blogun outlink çıkışlarının kontrol edilmesidir.
  12. Sürekli tanıtım satan bir siteden eğer blog ise, 150 adetlere kadar ulaşmış ise tanıtım almamaya özen göstermeniz gerekiyor.
  13. Haber sitelerinden alınan tanıtımların kategorilerinde yayınlatılmasını isteyiniz. Sizi adsız veya reklam, sponsor gibi kategorilerde yayınlamasına müsaade etmeyin.
  14. Haber sitelerinden alacağınız tanıtımlardan önce, günlük ve haftalık outlink çıkışlarına bakarak, çok tanıtım satan yerlerden tanıtım almaktan kaçınmanız gerekiyor.
  15. Diğer dikkat edilecek husus, news kayıtlı yerlerden tanıtım alırken, dikkatli olun rakipleriniz tanıtımlarınızı şikayet edeceği için, domain adına tanıtım almaya ve Domain otorite değerini yükseltmeye özen gösterin.
  16. Tanıtım alırken domain adınıza tanıtım alarak, ilk tanıtımların bu şekilde olmasını sağlayın. Öncelik domain otorite ve marka değerini oturtmaktır.
  17. Footer link alımları yaparken içeriği farklı olan genel içerik yayınlayan ve çok fazla yani günde 10 15 içerik giren yerlerden almamaya özen gösterin.

Backlink Çalışmanın Sırları

  1. Mutlaka bir analiz programına sahip olun, rakiplerinizin backlink kaynaklarınına bakarken dofollow backlink kaynaklarından. Domain otoritesi 40 ve üzeri olan backlinkleri tercih edin. Yorum alanlarına kimi zaman açık url atmayı unutmayın.
  2. Daha farklı bir şekilde yorum yapmak için Google’ı kullanmayı öğrenin
  3. site:.edu inurl:blog gibi aramalar yapın, bu arama terimlerini çoğaltın, comment gibi yorum alanı bulacağınız siteler araştırın.

İçerik Güncelleme ve İçerik Yazma Kriterleri

İçerik yazmak artık bir sanat haline gelmiş durumda, içerik yazarken dikkat etmeniz gereken konular;

  1. En etkileyici ve yan anahtar kelimeleri de araştırılarak yazılan içerik.
  2. İçeriklerde özgün görsellerin ve alakalı görsellerin kullanılması.
  3. İçeriklerde videoların kullanılması.
  4. İçerik alanında sosyal medyada paylaş alanlarının olması.
  5. İçerik için yorum yapılabilir olması, gerekirse disqus eklentisinin kurulması.
  6. Teknik makalelerin güncellenmesi.
  7. İçerisinde tarih geçen haberlerin değiştirilmemesi ve bu günün tarihine alınmaması.
  8. Bağlantı metinleri – Anchor Telafuzu (Enkır oranları)
  9. Bağlantı metinleri karışımınız sadece bir anahtar kelime için %60 ları geçiyor ise risk taşıyorsunuz demektir.
  10. Siteniz sadece bir anahtar kelime üzerine kurulu olamaz bu durum hem trafik alma oranınızı hem de spam yaptığınızı kanıtlamaktadır. Bağlantı metinleri enkır oranlarınız mutlaka bir adetten fazla olmalıdır. %35 %25 %15 %5 oranında anahtar kelimelerinizin önem sırasına göre projelendirebilirsiniz.

Rakip Analizi

  1. Rakiplerinizi sadece linkleri ile değerlendirmemeniz gerekiyor. Rakiplerinizin içerik kalitesini de değerlendirmeniz gerekiyor. İçerik bir yere kadar sizlere yardımcı olacaktır, sonrasında rakiplerinizi çok sıkı kontrol etmeniz gerekiyor. Bazı hatalara düşmemeniz gerekiyor, örneğin rakip gidip tanıtım aldı diye sizde tanıtım almayın. Öncelikle bu tanıtımın o site üzerinde etkisini kontrol etmeye çalışın ve rakibiniz hangi anahtar kelimelerde ve ne kadar sıklıkla çıplak url ye tanıtım alıyor kontrol edin.
  2. Rakip ağırlıklı olarak yorum backlink yapmış ise, siz tanıtım ile rahatlıkla geçebilirsiniz. Eğer rakibiniz sadece tanıtım almış ise footer link ile işi çözebilirsiniz evet risk düzeyi bulunmaktadır ama zaten risk demektir.
  3. Reddet yapmaya bakar bu kadar panik yapmanıza kesinlikle gerek yok. Rakip ne kadar çok tekrarlanan içerik üretmiş bunu kontrol edin ve siz anahtar kelimenizin tüm kombinasyonları için bir planlama yaparak, en az içerik adedi ile rakibinizi geçmek için sosyal medya çalışmaları ile destekleyerek yüklenin, gerekir ise sosyal medya reklamlarını kullanabilirsiniz.

SEO Tavsiyeleri

  1. Moz’un yaptığı bir araştırmaya göre ilk sayfada olan sitelerin %55 https, ssl sertifikalı siteler. Bu oranın 2017 yılı sonralarında %70 civarına çıkması bekleniyor.
  2. AMP kurulumunu gerçekleştirin.
  3. Çeşitliliğe önem verin, sürekli aynı kanallar ve backlinkler üzerinde yoğunlaşmayın. Rakiplerinizin bulamayacağı yerlerden tanıtım almaya özen gösterin ve kendi paravan ağlarınızı oluşturun. Paravan oluştururken dikkat etmeniz gereken konular, ip, whois, gmail hesapları, tarayıcı ve lokasyon. Paravan siteleriniz en az kendi siteniz kadar güçlü olması gerekiyor.
  4. Paravan sitelerinizden ilk olarak footer link çıkışı yapmayın. Öncelikle makale içlerinden yönlendirme yapabilir veya banner reklam yayınlayabilirsiniz.
  5. İçerikleriniz içinden mutlaka otoriter siteler link çıkışı yapın. Kaliteli outlinklere sahip olmaya özen göstermeniz gerekiyor.
  6. Rakiplerinizin hiç yapmadığı şeyleri keşfedin, sosyal medyayı küçümsemeyin, canlı yayınlar ve hizmetlerinizi anlatan videoları öne çıkar yapabilirsiniz. Takipçi kasmaya özen gösterin.
  7. En etkili içeriği yazarak kimi zaman içeriğinizi birebir olarak paravan ve bloglarınızda kullanın ve referans gösterin.
  8. Tumblr yi hafife almamak gerekiyor. Kimi zaman bazı siteleri sollayıp geçebiliyor, bu yüzden tumblr yi sosyal medya gibi değil, paravan ağ olarak kullanmanız gerekiyor.
  9. Manuple seo yapanlar için, farklı bir teknik verebilirim. WordPress veya tumblr, wix gibi yerlerden site oluşturarak tanıtımları buralara yönlendirebilirsiniz.
  10. Sitenizi mutlaka kaliteli rehberlere ekleyin.
  11. Bazı SEO analiz programları ile online analizler yapın bir çoğu sitenize dofollow olarak link verecektir.
  12. Pingleme servislerini çok kullanmayın. Bunun yerine getir işlemi ve add url yapabilirsiniz. Sürdürülebilir bir yöntem olmadığı için sosyal medyada içeriklerinizi paylaşarak daha hızlı index almalarını sağlayabilirsiniz.
  13. Domain otoritesi yüksek olan yerlerden tanıtım alacağınız zaman, sadece domain adınıza ve ana domaine tanıtım alın, içerisinde ikinci bir link geçirmek istiyor iseniz, alt sayfaya alabilirsiniz.
  14. Tanıtım önemli bir unsurdur. Basın bülteni şeklinde tanıtım almayı da unutmamanız gerekiyor sadece domain adınız geçmesi gerekiyor ve link bırakmamaya özen gösterin. Örnek seo şefi bunu başlıklarda da yapmanız çok önemlidir. Bir örnek ile açıklamak gerekir ise, seo şefi kurumsal seo danışmanlığı hizmetlerinde indirim başlattı gibi olabilir.
  15. Başlıklarınızın, 70 karakteri geçmemesine ve url lerinizin 70 karakteri geçmemesine dikkat edin.
  16. Başlıklarınızda ve h2 ler de anahtar kelimeniz mutlaka geçmesi gerekiyor. Alt başlıklarda da anahtar kelimenizin kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
  17. İçeriklerinizin meta açıklamalarını doldurmayı ve meta açıklamalarında anahtar kelimenin geçmesine dikkat edin.
  18. Ana sayfanızda en önemli anahtar kelimelerinizi h1 yapın ve altına kısa bir açıklama ekleyin. İçeriklerinizde anahtar kelime oranının %2,5’i geçmemesine dikkat edin. Anahtar kelimeniz mutlaka ilk paragraf içerisinde yer alsın.
  19. Otomatik sosyal medya paylaşımları yapmayın, özellikle Google plus paylaşımlarınızın açıklamalarına özet yazın ve yapabilme imkanınız var ise tüm sosyal medya paylaşımlarında bunu uygulamaya özen gösterin.
  20. İçeriklerinizi bildiğiniz sosyal medya hesaplarında paylaştınız ve bitti ise, yeni sosyal medya siteleri arayarak düzenli olarak paylaşın. Bir günde tüm içeriklerinizi sosyal medyada paylaşmayın. Özellikle folkd yi kullanmanızı tavsiye ederim. Anahtar kelime bırakmayı da unutmamanız gerekiyor.
  21. Edu sitelerden bir şekilde link edinmenin yöntemini arayabilirsiniz. Yorum backlink dahi olabilir.
  22. Link alımı yaparken önemli olan konu şudur, ilk olarak 3 aylık bir link alımı yapın. Link olumsuz etki verebileceği için çok fazla parayı riske atmamış olursunuz. Daha da önemli olan konu ise link olumlu etki verdi ise, linkinizin o sitede sürekli kalmasını sağlamalısınız.
  23. Footer link hakkında genellikle sorulan bir soruya da cevap vermek isterim. Bazı siteler +18 sitelere footer link satıyorlar ve sizlerinde linkleri burada yer alıyor diye kaldırıyorsunuz, bunu yapmayın Google site ayrımı yapan bir kuruluş değildir. Footerdan 10 dan fazla çıkış yapmış olan sitelerden de footer link almayın.
  24. Nerede tanıtım yayınlatırsanız yayınlatın öncelikle tanıtımın 6 aydan fazla kalacağının garantisini alın ve doğru kategoride yayınladığından emin olun.
  25. Yüksek değerlere sahip haber sitelerinden tanıtım alacak iseniz, nofollow olarak almanızı tavsiye ederim, aksi durumda manuel ceza kaçınılmaz duruma geliyor.
  26. Sitenizi ilk açtığınızda hemen tanıtım almayın, ilk olarak sosyal medya reklamı ve banner reklam denemeleri yapabilirsiniz. Sonrasında ise kademeli olarak yükseltmek için öncelikle sizle alakalı bloglardan, sonrasında ise haber sitelerinden tanıtım alabilirsiniz. Çok yakında doğru habercilik ilkesini başlayacağı için Google, haber siteleri artık tanıtım alınan siteler olmayacak. Genel bloglar daha fazla değerlenip, niche siteler pirim yapmaya başlayacak.
  27. Rakiplerinizin en çok trafik alan içeriklerini tespit edin ve bu içerikler üzerine yoğunlaşarak daha farklı bir başlık ile daha iyi bir içerik çıkarmayı deneyin.
  28. Tüm başlıklarınızın benzersiz başlıklar olmasını deneyin harika sonuçlar elde edeceksiniz.